9 Ιανουαρίου 2021

Όταν οι "χαμένοι της παγκοσμιοποίησης" αντιδρούν


    Δύο ημέρες μετά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2020 στο Καπιτώλιο, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης, με καταφανή αλαζονεία και ομοφυλοφιλική αυταρέσκεια, περιέγραψε στην εκπομπή της μπολσεβίκας Στεφανίδου στον Alpha με τους πιο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τον οργισμένο λαό[1], τις δεκάδες εκατομμυρίων μικρομεσαίων Αμερικανών που εναπέθεσαν τις ελπίδες τους στο πατριωτικό πρόγραμμα του Τραμπ και ποδοπατήθηκαν από κάθε συστημικό θεσμό. Συγκεκριμένα, τους απεκάλεσε "ψεκασμένους συνωμοσιολόγους" και "χαμένους της παγκοσμιοποίησης", ενώ προσέθεσε ότι αυτή η αμόρφωτη πλέμπα υπάρχει και στην Ελλάδα και απειλεί παντού την φιλελεύθερη δημοκρατία τους. 

   Στο παρόν άρθρο δεν προτιθέμεθα να σχολιάσουμε το ήθος αυτού του θεσμικού ασπονδύλου της Νέας Δημ(ι)οκρατίας, που άλλωστε έχει προβεί σε διάφορες προκλητικές δηλώσεις στο παρελθόν (π.χ. ότι οι Έλληνες είναι παιδιά των Οθωμανών[2], ότι η αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας ήταν προϊόν "γενοκτολαγνείας"[3] κ.α.). Η δήλωσή του είναι αντιπροσωπευτική ενός ευρύτερου κανόνα, μιας επιβεβλημένης καθεστωτικής ρητορικής, η οποία παρουσιάζεται ίδια και απαράλλακτη σε όλον τον δυτικό κόσμο. Σήμερον, η ευρηματικότητα εκλείπει ακόμη και από την προπαγάνδα. Οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα και όχι μόνον απλώς μεταφράζουν τα εγκάθετα δελτία τύπου του CNN και του Associated Press. Μάλιστα, όσο πιστότερες είναι οι μεταφράσεις ενός καναλιού που ευρίσκεται χαμηλά στην παγκόσμια πυραμίδα της ελεγχόμενης ενημέρωσης, τόσο εγκυρότερο θεωρείται αυτό στην επαρχία του. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο ελληνόφωνος ΣΚΑΪ έγινε "θεσμικό κανάλι".  

   Όλα τα "καθώς πρέπει θεσμικά μέσα" παρουσίαζαν εδώ και μήνες τον Τραμπ σαν παράφρονα και την πιθανότατα μεγαλύτερη νοθεία της ανθρώπινης ιστορίας σαν χαζή θεωρία συνωμοσίας. Παρά τις 1000 ένορκες καταθέσεις σε 6 διαφορετικές Πολιτείες[4] (αυτές που έκριναν το αποτέλεσμα) καταγγέλλουσες νοθεία και τις αναρίθμητες θεσμικές παρατυπίες[5], όπως η καταγγελθείσα  πλαστογράφηση της ημερομηνίας αποστολής επιστολικών ψήφων στο Μίσιγκαν από το τοπικό ταχυδρομείο, όπως το γεγονός ότι πολιτειακοί υπάλληλοι στην Γεωργία έδιωξαν τους εκλογικούς επόπτες από το τμήμα καταμέτρησης, δήθεν για να συνεχίσουν άλλη μέρα και αμέσως ξετρύπωσαν ένα κρυμμένο κασόνι ψήφων και συνέχισαν την καταμέτρηση (το βίντεο εδώ)[6]. Παρά την δυνατότητα του λειτουργήσαντος στις κρίσιμες Πολιτείες ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας της Dominion να εφαρμόζει συντελεστές βαρύτητας στις ψήφους[7], την σύνδεση των μηχανημάτων του στο διαδίκτυο την ημέρα των εκλογών[8], τα πολλά προσπελάσιμα κενά στην ασφάλειά του[9] και το γεγονός ότι όλες οι αποδεδειγμένες "κατά λάθος" μεταφορές ψήφων ήταν προς τον Μπάιντεν[10]. Παρά την απίθανη συσσώρευση στατιστικών παραδοξοτήτων, που έγκεινται στον θρίαμβο του Τραμπ στις 18 από τις 19 (αμφίρροπες) κομητείες που από το 1980 έως το 2016 προέβλεπαν τον νικητή[11] και την απροσδόκητη ήττα του σε κάστρα συντηρητικών και πιο συγκεκριμένα σε 3-4 μεγαλουπόλεις που συμπωματικά μαγνητίζουν τις περισσότερες καταγγελίες! 

   Παρ' όλα αυτά, οι "fact checkers" των συστημικών ΜΜΕ, τα δικαστήρια (που ένας Θεός ξέρει τι πιέσεις, απειλές ή συναλλαγές θα έχουν δεχθεί) και απ' ότι φαίνεται οι μυστικές υπηρεσίες έχουν αναλάβει την αποσιώπηση των προαναφερθέντων, ενόσω το Facebook και το Twitter λογοκρίνουν κάθε άβολη δήλωση και το Google βάζει τα προαναφερθέντα στις τελευταίες θέσεις των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησής του (εάν δεν τα εξαφανίζει και εντελώς). Η σπασμωδική και βεβιασμένη συμπεριφορά όλων αυτών ενισχύει την δυσπιστία του λαού προς τους "θεσμούς" και δικαιώνει κάθε συνωμοσιολόγο που καταφέρεται κατά ενός παγκοσμίου συστήματος ισχυρών συμφερόντων με ένα αθέατο διευθυντήριο επικεφαλής. Προφανώς και υφίσταται ένα τέτοιο σύστημα και οι διάφοροι Καιρίδηδες και Παπαχελάδες το αποκαλούν "φιλελεύθερη τάξη" ή παγκοσμιοποίηση. Όπως το έχει θέσει και ο ίδιος ο Τραμπ, πρόκειται για την ανίερη τριάδα "Big Money, big tech, big media". Κι όμως, ο απλός λαός, οι "χαμένοι της παγκοσμιοποίησης" αντιδρούν. Πρόσφατη έρευνα του δημοσκοπικού οργανισμού Ipsos[12], δημοσιευθείσα στις 30 Δεκεμβρίου 2020, απεκάλυψε ότι το 67% των Ρεπουμπλικανών (ας λάβουμε υπ' όψιν και το σιωπηρό ποσοστό που φοβήθηκε να το δηλώσει) πιστεύει ότι η νοθεία έκρινε το αποτέλεσμα, ενώ τo 39% όλων των Αμερικανών πολιτών πιστεύει ότι υπάρχει ένα "βαθύ κράτος" (deep state) που εργάζεται μεθοδικά για να διαλύσει τον Τραμπ. Σύμφωνα με ένα συνταρακτικότερο εύρημα άρτι δημοσιευθείσας έρευνας του YouGov, το 45% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων επιδοκιμάζει τους "αναρριχητές του Καπιτωλίου"[13]. 

   Και γιατί να μην αντιδράσουν αυτοί οι άνθρωποι, τους οποίους η Hillary Clinton είχε αποκαλέσει "αξιοθρήνητους" (deplorables) το 2016; Είναι η μικρομεσαία τάξη του γηγενούς πληθυσμού σε όλα τα δυτικά έθνη. Είναι τα θύματα του παγκοσμιοποιητικού τέρατος. Το μεγάλο κεφάλαιο τους στέρησε τις πρωτογενείς δουλειές προς μίσθωση φθηνότερων εργατών στην Ασία και, ακολούθως, μείωσε τα εισοδήματα όσων συνέχισαν να εργάζονται, εισάγοντας στην πατρίδα τους εκατομμύρια φθηνότερους εργάτες. Είναι οι άνθρωποι που γαλουχήθηκαν με την φιλοδοξία της σταθερότητας και της ευμάρειας, αλλά είδαν αντ' αυτών την καθημερινότητά τους να βυθίζεται σε ανασφάλεια και το πολιτιστικό τους περιβάλλον να διαστρέφεται, χωρίς να τους έχει ρωτήσει κανείς. Είδαν την φυλή τους να συρρικνώνεται δημογραφικά, ενώ αλλότριες κουλτούρες κατακτούν προοδευτικά και επιθετικά τον ζωτικό χώρο τους. Είδαν δικαιώματά τους να αφαιρούνται και, μαζί με το βήμα τους στον δημόσιο λόγο, να παραδίδονται σε φυλετικές και σεξουαλικές μειονότητες. Είδαν, συγχρόνως, κακομαθημένα πλουσιόπαιδα των άστεων να τους λοιδορούν, να τους υβρίζουν, σαν "οπισθοδρομικούς, φασίστες, λευκούς χριστιανούς, rednecks, ρατσιστές, ομοφοβικούς, πλέμπα" (πράγματα που επαναλαμβάνονται και στις άνωθεν δηλώσεις του Καιρίδη). Μόνο και μόνο γιατί ενοχλήθηκαν με την εξαΰλωση των ταυτοτήτων τους... Μέγα αμάρτημα! Στην εποχή του μεταμοντέρνου νεοφιλελευθερισμού και του πιστού αριστερού κερβέρου του, τα πάντα πρέπει να ρευστοποιούνται και να αγοραπωλούνται: τα εμπορεύματα, οι ταυτότητες, τα φύλα, οι συνειδήσεις...

  Η κατάθεση ψήφου ήταν η μόνη ελευθερία που είχε απομείνει στους "αξιοθρήνητους", στην προσπάθειά τους να αντισταθούν. Μόλις είδαν και αυτήν την εναπομείνασα ελευθερία να βγαίνει σε πλειστηριασμό, με τους κορυφαίους συστημικούς θεσμούς να τους ξεχέζουν πατόκορφα, ωσάν ουτιδανούς σκώληκες. Είδαν επίσης τον άνδρα που -καλώς ή κακώς- εμπιστεύθηκαν να προδίδεται από κάθε βολεμένο "φίλο". Το (υποτιθέμενα συντηρητικό) Ανώτατο Δικαστήριο δεν δέχθηκε καν να εξετάσει τις καταγγελίες, ούτε καν την προσφυγή του Προέδρου και 18 Πολιτειών[14]. Ακόμη κι αν ήταν τελείως αβάσιμες οι υποθέσεις, η κοινή λογική υπαγορεύει ότι έπρεπε τουλάχιστον να εκδικασθούν, προκειμένου να μην εκτροχιασθεί η δυσπιστία και η οργή των "αξιοθρήνητων". Όμως ουδέν πρόσχημα ετηρήθη. Κατά την 6η Ιανουρίου εκφράσθηκε η εξής απορία. Ποιο είναι το όριο; Πόσο τυραννικό πρέπει να γίνει ένα καθεστώς, για να δικαιολογήσει μία λαϊκή επανάσταση; Η καταπάτηση της αξιοπρέπειας αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για μια βιαιοπραγία, ισχυρότερο από τα υλικά συμφέροντα.

   Δεν θα σταθούμε τόσο στην συμβολική εισβολή (των ολίγων δεκάδων) στο Καπιτώλιο. Ένα σπασμένο παράθυρο, 3-4 τρολλοειδείς "σέλφι" και η επί λίγες ώρες αναβολή ενός προαποφασισμένου συμβάντος δεν θα στοιχειοθετούσαν δραματικό ιστορικό γεγονός, εάν δεν συνδυάζονταν με την απώλεια τεσσάρων ανθρώπινων ζωών[15]. Κανένας συστημικός δεν ενδιαφέρεται. Τα ίδια μέσα που προ μηνών χαρακτήριζαν  δίκαιο ακτιβισμό το ολοκαύτωμα ιδιωτικών περιουσιών και την μισή εκατόμβη δολοφονημένων που άφησε πίσω της η Αριστερά, το πιστό σκυλί του νεοφιλελεύθερου συστήματος (antifa, blm), σήμερα θεωρούν έμμεσα ή άμεσα απόδοση δικαιοσύνης την δολοφονία της άοπλης Ashli Babbitt. Τα αριστερά troll του twitter που μέχρι πρότινος ευαγγελίζοντο την εν είδει ολοκαυτώματος "επανάστασή" τους, τώρα δηλώνουν ότι η "πουτάνα προδότρα του κράτους" είχε δίκαιο τέλος. Το Σύστημα, που με την συμπεριφορά του προκάλεσε αυτόν τον εκτροχιασμό, έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα. Εάν, μάλιστα, συνυπολογίσουμε την πλημμελή φύλαξη του Καπιτωλίου και την κατοπινή απόπειρα πολιτικής δολοφονίας του Τραμπ (όστις έχει ρητά αποδοκιμάσει την εισβολή), τότε εύκολα συμπεραίνουμε ότι αυτό το γεγονός θα αξιοποιηθεί στο έπακρον από το Σύστημα.

    Επειδή όμως η ιστορία κάνει κύκλους, κανένα καθεστώς -παγκόσμιο ή μη- δεν είναι αιώνιο. Αφότου κουράσει και αποξενώσει τον υποκείμενο λαό, ακολουθεί νομοτελειακά η πτώση του και η έλευση ενός καινούριου. Αυτό μπορεί να διαδραματισθεί και με την μεταμοντέρνα νεοφιλελεύθερη τάξη πραγμάτων σε κάποια χρόνια ή λίγες δεκαετίες από τώρα. Το εκάστοτε πολιτικό ρεύμα που τίθεται στο περιθώριο αναγκάζεται να προσαρμοσθεί και να αναπτύξει δεξιότητες, έλκοντας παράλληλα τους δυσαρεστημένους. Ο Τραμπ, είτε εξουδετερωθεί είτε όχι, θα βρει μιμητές, ενδεχομένως ριζοσπαστικότερους. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Συνεπώς, οι επόμενες κινήσεις των ελίτ πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές, ούτως ώστε η εισβολή στο Καπιτώλιο να μην παρομοιάζεται μελλοντικά με την πτώση της Βαστίλης. 


Η δολοφονημένη από πραιτοριανούς Ashli Babbitt. Σύζυγος, μητέρα, πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, πατριώτισσα. 

Εις μνήμην των πεσόντων. 


Ισίδωρος 


Παραπομπές

1) YouTube: "Ο Δημήτρης Καιρίδης στην εκπομπή "T Live" στον Alpha (08.01.2021) https://youtu.be/devGSq4Mc84 
2) YouTube: "Είμαστε παιδιά των οθωμανών". https://youtu.be/NIripdRBbo0
3) YouTube: "KAIΡΙΔΗΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ: Μυθος η Γενοκτονια των Ποντιων". https://youtu.be/Et-09ppyJtI
4) Msn.com: "Rudy Giuliani on Trump election fight: We have ‘1,000 affidavits from witnesses in 6 different states’". https://www.msn.com/en-us/news/crime/rudy-giuliani-on-trump-election-fight-we-have-1000-affidavits-from-witnesses-in-6-different-states/vi-BB1bSaHp
5) Για εκτενέστερες στατιστικές αναλύσεις των παρατυπιών δες εδώ: https://hereistheevidence.com/election-2020/stats/
5) WashingtonExaminer.com: "USPS Inspector General ‘looking into’ Project Veritas video on Michigan late ballots". https://www.washingtonexaminer.com/news/usps-inspector-general-looking-into-project-veritas-video-on-michigan-late-ballots
6) BitChute: "VIDEO EVIDENCE OF MASS VOTER FRAUD IN GEORGIA!". https://www.bitchute.com/video/Z4TVEVQ5GITd/
7) FraudSpotters.com. "Statistical Evidence of Dominion Election Fraud? Time to Audit the Machines". https://fraudspotters.com/statistics-about-dominion-election-fraud/
8) Amgreatness.com: "Cyber Security Expert: Dominion Was Connected to Internet on Election Day, Communicated Overseas". https://amgreatness.com/2020/11/30/cyber-security-expert-col-phil-waldron-dominion-was-connected-to-internet-on-election-day-and-communicating-overseas/
9) YouTube: CNBC Television: "How easy is it to hack a voting machine? A pacemaker?". https://youtu.be/CShvCFzjDUU
10) Δύο παραδείγματα: Α) Msn.com. "GOP claims glitch in Michigan incorrectly gave 6,000 votes to Biden". https://www.msn.com/en-us/news/politics/software-glitch-in-michigan-sent-6000-trump-votes-to-biden/ar-BB1aMk7c    B) TheSpectator.info. "Votes Moved to Joe Biden in Pennsylvania on Election Night Were Labeled “Accidentally Awarded” to Libertarian Party and Given to Biden". https://thespectator.info/2020/11/30/votes-moved-to-joe-biden-in-pennsylvania-on-election-night-were-labeled-accidentally-awarded-to-libertarian-party-and-given-to-biden/
11) Chicago Tribune: "The counties that predict presidential election winners didn’t this year. Just look at Terre Haute, Indiana". https://www.chicagotribune.com/midwest/ct-vigo-county-indiana-election-results-20201118-acloioedyrhtvadtl5ejdpsdb4-story.html
12) NPR/Ipsos Poll: "More than 1 in 3 Americans believe a ‘deep state’ is working to undermine Trump NPR/Ipsos poll finds widespread concerns about the spread of false information, despite some believing in COVID-19 and QAnon-related conspiracies". https://www.ipsos.com/sites/default/files/ct/news/documents/2020-12/topline_npr_misinformation_poll_123020.pdf
13) Independent.co.uk. "45% of Republicans approve of the Capitol riots, poll claims". https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-election-2020/republicans-congress-capitol-support-trump-b1783807.html 
14) The New York Times: "Supreme Court Rejects Texas Suit Seeking to Subvert Election". https://www.nytimes.com/2020/12/11/us/politics/supreme-court-election-texas.html
15) CBS NEWS. "4 dead after Trump supporters storm U.S. Capitol". https://www.cbsnews.com/news/trump-supporters-us-capitol-4-dead/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου